Туристичка Организација Општине Лајковац на 45. међународном сајму туризма у Београду

Туристичка организација општине Лајковац на 45. међународном сајму туризма у Београду

Лајковац се успешно представио на 45. Међународном сајму туризма у Београду, демонстрирајући туристичку понуду Лајковца и околине.

Посетиоци сајма имали су прилику да се упознају са разноврсним садржајима које нуди Лајковац. Представници Туристичке организације општине Лајковац разговарали су о идејама, плановима и будућим
активностима и активно учествовали у промоцији Лајковца и размени идеја са релевантним актерима у туристичкој индустрији.

Према речима в.д директора Туристичке организације општине Лајковац Душице Јовичић штанд је привукао велики број посетилаца сваког дана сајма, што је допринело видљивости туризма и омогућило размену искустава на пословним састанцима.

Захваљујемо се свим учесницима који су допринели промоцији Лајковца на сајму: воденичарима, пчеларима, представницима здраве хране, међу којима је и наша суграђанка Савица Радованчевић са медењацима без адитива и конзерванса, од природног меда као и планинарима из ПСД Ћира
Лајковац са којима Туристичка организација Лајковац реализује многобројне активности.

Штанд Лајковца посетили су многобројни посетиоци, представници локалне самоуправе на челу са председником општине Андријом Живковићем, пословни партнери, колеге из предузећа и установа Општине Лајковац, локални привредници, бројне медијске куће, колеге из других туристичких организација, ученици Угоститељско-туристичке школе из Београда и наравно потенцијални туристи.

Посетиоци су показали велико интересовање за нашу понуду попут воденица, археолошког локалитета Анине, манастира Боговађе и осталих верских објеката и културно-историјских споменика који датирају на територији наше општине, а такође владало је и велико интересовање за сеоски, спортско- рекреативни, транзитни и друге видове туризма.

Утисци са сајма су изузетни. Овај догађај је јединствена прилика за афирмацију Лајковца и његових културних ресурса. Интересовање посетилаца и медија за туристичку понуду Лајковца указује на потенцијал који Лајковац има за даљи развој туризма. Учешће на сајму означава важан корак ка јачању репутације Лајковца као атрактивног туристичког места.

Даљи развој туристичке инфраструктуре и сарадња са релевантним партнерима допринеће даљем напретку туризма у нашем Лајковцу. Овај догађај представља подстицај за даље у циљу промоције и унапређењу туризма у Лајковцу и широј околини