Допринос Туристичке организације Лајковац манифестацији Риболовачки котлић

Допринос Туристичке организације Лајковац манифестацији Риболовачки котлић

Традиционално и ове године, 13. јула на реци Колубари код Јолића воденице, Општинска организација спортских риболоваца Шаран организује поводом Дана удружења Риболовачки котлић традиционално такмичење у пецању на пловак и кувању рибље чорбе а све то уз подршку и учешће Туристичке организације општине Лајковац.
Програмом је планирано да се одржи такмичење у пецању на пловак за сениоре и пионире, као и такмичење у кувању рибље чорбе. Пионири се могу такмичити уз присуство родитеља или пунолетног риболовца. Учесници такмичења у пецању могу бити само чланови Општинске организације Шаран, док за такмичење у кувању рибље чорбе могу да се пријаве и они који нису чланови риболовачког друштва.
Како из Општинске организације Шаран наводе, број места у пецању је ограничен, стога се позивају сви заинтересовани учесници да се пријаве до 12. jула до 20 h на контакт тел: 063/88-69-940. Оно што је значајно истаћи је да такмичење у пецању на пловак за сениоре почиње у 08-10h, док за пионире почиње у 11-13h. Такмичење у кувању рибље чорбе почиње у 10-13h. Све учеснике очекују прикладне награде. ТООЛ у сарадњи са општинском организацијом спортских риболоваца Шаран учесницима ће доделити мајице.
Зато позивамо све грађане да се придруже овој манифестацији, која поред такмичарског духа у пецању негује и гастроносмку понуду нашег краја. Ова лепа масовна манифестација лајковачких риболоваца прерасла је у традицију и окупља све више учесника и посетилаца не само из Лајковца већ и ширег окружења. Ово је свакако једна лепа прилика да се уз богат програм проведе дан на Колубари